Sarawak FA

MEET OUR COACH

David Usop
Assistant Coach
Hamzah Brahim
Mananger
MOHD FARHAN ABDULLAH
Head Coach

Wahet Uji – “Kacang Lupakan Kulit”

Menyentuh mengenai komen bekas Pengarah Kejurulatihan Bolasepak Sarawak tahun 2017-2018, Wahet Uji terhadap Dato Posa Majais yang tular di media sosial beberapa hari ini, Dato Posa Majais selaku Presiden Persatuan Bolasepak Sarawak (FAS) tampil untuk bertindak balas terhadap komen Wahet. Dato Posa Ketika di temui berkata Wahet Uji tidak sepatutnya berkata sebegitu terhadap bekas majikan … Continue reading “Wahet Uji – “Kacang Lupakan Kulit””

Hamzah Brahim Tidak Berpuas Hati Dengan Mutu Kepengadilan Yang Rendah

Pengurus pasukan Sarawak, Hamzah Brahim nyata kecewa dan tidak berpuas hati dengan mutu kepengadilan yang dipamerkan para pengadil dalam beberapa perlawanan yang melibatkan pasukan Sarawak samada di gelanggang sendiri mahupun di gelanggang lawan. Menurut Hamzah lagi, mutu kepengadilan yang rendah banyak merencatkan permainan pasukan Sarawak yang nyata sekali menyebelahi pasukan lawan. Justeru itu, beliau menagih … Continue reading “Hamzah Brahim Tidak Berpuas Hati Dengan Mutu Kepengadilan Yang Rendah”

FAS Tidak Perlu Minta Maaf Atau Menarik Balik Kenyataan Media Terhadap Skandal Pecah Amanah

Berhubung siaran media daripada pihak Razali Dolhan semalam, FAS menerusi Presiden, Dato Posa Majais menegaskan bahawa tiada keperluan untuk pihak FAS untuk memohon maaf dan menarik balik tuduhan ke atas beliau. Sebalik nya, FAS menunggu tindakan susulan SPRM setelah menyerahkan bukti-bukti skandal pecah amanah Razali Dolhan pada tahun 2017 kepada SPRM pada pagi Jumaat, 5 … Continue reading “FAS Tidak Perlu Minta Maaf Atau Menarik Balik Kenyataan Media Terhadap Skandal Pecah Amanah”

Kem Sarawak Tetap Optimis

Caretaker Sarawak, Mohd Denny Da’ail tetap menganggap pemain-pemain Sarawak dapat memberikan persembahan terbaik menjelang perlawanan Liga Premier menentang Kelantan petang ini. Menurut Denny, persiapan telah pun di buat untuk menghadapi Kelantan. Denny yang mengetengahkan corak permainan yang berbeza berjaya mengikat JDT II dalam debut pertama beliau  di Larkin Sabtu lepas. Menurut pengurus pasukan Sarawak, Hamzah … Continue reading “Kem Sarawak Tetap Optimis”

Skandal Pecah Amanah Ismail@Razali Dolhan ketika berkhidmat di FAS Terbongkar.

Tepat jam 9 pagi, 5 April 2019,  Persatuan Bolasepak Sarawak  menerusi Presiden, Dato Posa Bin Haji Majais telah menghantar aduan dan bukti kepada pihak Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Cawangan Kuching di Jalan Laksamana Cheng Ho untuk tindakan serta merta  terhadap mantan Setiausaha Agung FAS, bekas Naib Presiden dan ahli Exco FAS, Serta Ahli Lembaga … Continue reading “Skandal Pecah Amanah Ismail@Razali Dolhan ketika berkhidmat di FAS Terbongkar.”

Sarawak kutip 1 mata di Larkin

  Sarawak berjaya memperoleh 1 mata di Larkin setelah mempamerkan aksi meyakinkan walaupun ketinggalan seawal minit ke 12 JDT II. Setelah gol JDT II, Sarawak memperkemaskan barisan pertahanan dan jentera tengah menyaksikan JDT II sukar untuk melepaskan percubaan ke arah pintu gol pasukan Sarawak. Sarawak mempunyai deretan peluang untuk menyamakan kedudukan di separuh masa pertama … Continue reading “Sarawak kutip 1 mata di Larkin”

Debut Pertama Denny Sebagai “Caretaker” Sarawak FA

Cabaran getir buat caretaker Sarawak, Mohd Denny Da’ail apabila skuad bimbingan nya bakal berdepan JDT II di Stadium Tan Sri Dato’ Hassan Yunos malam ini dalam saingan Liga Premier. Namun bagi Coach Denny, beliau mengambil sisi positif menerusi pertembungan malam ini kerana JDT II bakal menurunkan jentera terkuat mereka dan Denny mahu para pemain Sarawak … Continue reading “Debut Pertama Denny Sebagai “Caretaker” Sarawak FA”

Menjelang Pertemuan Bertemu JDT2 30 Mac 2019

Menjelang pertemuan menentang JDT II yang bakal berlangsung di Larkin sabtu ini, Sarawak kekal fokus dalam latihan untuk membentuk sebuah pasukan dengan objektif baru dalam permainan. Menurut (caretaker) Sarawak, Mohd Denny Da’ail, Sarawak kini dalam fasa untuk memperkukuhkan keserasian pasukan menerusi taktikal baru yang diperkenalkan dan cuba untuk memperbaiki kelemahan pada pasukan. Sarawak Selepas bertemu … Continue reading “Menjelang Pertemuan Bertemu JDT2 30 Mac 2019”

Pindaan Venue dan Masa Perlawanan Liga Premier 2019 Membabitkan Pasukan Sarawak.

  Di atas faktor keselamatan, perlawanan LP 41 JDT II melawan Sarawak dipinda ke venue Stadium Tan Sri Dato’ Hj Hassan Yunos, Larkin setelah permohonan dibuat oleh JDT II akibat kes pencemaran kimia yang berlaku di daerah Pasir Gudang. Pindaan perlawanan LP 55 dan LP 79  adalah bagi menyesuaikan jadual perlawanan pasukan yang tidak mempunyai … Continue reading “Pindaan Venue dan Masa Perlawanan Liga Premier 2019 Membabitkan Pasukan Sarawak.”

Mohd Denny Da’ail Pengendali Sementara Skuad Sarawak FA

Denny menggalas tugas selaku pengendali sementara skuad  Sarawak FA Setelah presiden FAS, Dato Posa Majais mengumumkan untuk merehatkan khidmat ketua jurulatih, Mohd Farhan dan Penolong Ketua Jurulatih, David Usop minggu lalu, ekoran kekalahan memalukan skuad Sarawak di tangan UKM FC, memberi ruang kepada para jurulatih berkelayakan untuk mengisi kekosongan yang telah ditinggalkan. Ketika ini tugas … Continue reading “Mohd Denny Da’ail Pengendali Sementara Skuad Sarawak FA”

Ngap Sayot

“2019 bakal menyaksikan musim penuh cabaran buat skuad Ngap Sayot. Namun kami akan menggalas tugas sebaik mungkin demi lencana di dada.”- Mohd Farhan

Ayuh penyokong Sarawak! penuhkan stadium agar bergema dengan sorakan anda!